Kindercoaching

Voor ouders


Wat is het?

Voor alles waarin je je wilt bekwamen, moet een diploma behaald worden. Maar wat voor diploma moet er behaald worden als je een kindje krijgt en je het mag gaan opvoeden? 

 

Het antwoord op deze vraag is een open deur: er bestaat geen leerschool voor het behalen van een opvoeddiploma. Als ouder probeer je je kind naar beste kunnen op te voeden en dat gaat met vallen en opstaan. Iedere ouder zal dit herkennen, iedere ouder herkent ook het gevoel van euforie als er weer een hobbel genomen is en je samen weer verder kunt. Soms zijn er momenten dat het je als ouder niet alleen lukt om een “hobbel” te nemen (en dat is zeker niets om je voor te schamen!).

 

Je kunt dan de hulp van een kindercoach inroepen. Ik luister, kijk en denk mee, maak je bewust van gedragingen en gewoontes (binnen het gezin) en geef tips en tools om weer samen verder te kunnen.

 

Kindercoaching is kortdurend, laagdrempelig en werkt preventief.

 

Voor wie?

Ik begeleid kinderen van 3 tot en met de puberleeftijd en hun ouders met problemen op sociaal emotioneel gebied. Dit gebied is heel divers. Mijn specialisatie ligt op het vlak van hoogsensitiviteit en faalangst. Maar ik help kinderen die worstelen met allerhande problemen. Het kan gaan om kinderen die gepest worden of zelf pesten, kinderen die onzeker zijn, kinderen die hun woede moeilijk onder controle kunnen houden en kinderen die het moeilijk vinden hun weg te vinden nadat hun ouders gescheiden zijn. Dit is slechts een kleine greep uit een arsenaal van dingen waar kinderen en hun ouders mee te maken kunnen krijgen en waar ik bij kan helpen. In het algemeen geldt: als u of uw kind tegen problemen aanloopt, belt u dan gerust vrijblijvend op. We kunnen dan samen bespreken of ik kan helpen, of dat dat beter elders kan. 

 

Waar?

Ik werk als ambulante coach. Dat betekent dat ik steeds zal werken in de eigen, vertrouwde omgeving van het kind. Mijn ervaring is dat kinderen zich dan sneller openen, wat ervoor zorgt dat er eerder tot de kern van het probleem kan worden doorgedrongen. Het is daarnaast prettig om na de coaching direct mondeling aan ouders terug te kunnen geven waaraan gewerkt is en wat er besproken is. 

 

Naast kindercoaching bied ik ook coaching aan ouders en volwassenen. In de regel weten veel (hoogsensitieve) volwassenen mijn praktijk te vinden.